Logo Laat Los
Maartje-featured-image
Nooit meer bij mijn vriendjes en vriendinnetjes spelen

Via het contactformulier van de website meldt Carla, de moeder van Maartje, zich. Maartje heeft hondenangst. Ze is 11 jaar en ze begint zich steeds meer te beseffen dat ze er echt last van heeft. Maartje heeft zelf aangegeven er iets aan te willen doen. Carla geeft aan dat ze veel herkent van wat wij vertellen op onze site en dat de angst Maartje nu echt gaat belemmeren. Ze speelt niet meer bij vriendinnetjes die een hond hebben en is continu bezig met of er ergens honden zijn. Ook het buitenspelen wordt steeds minder leuk. Carla vraagt in haar mail om een online Loslaat gesprek. Ze willen graag kennismaken met ons.

Maartje zit tijdens het online Loslaat gesprek tussen haar ouders op de bank. In het gesprek met haar ouders wordt duidelijk dat de angst bij Maartje er al heel lang is. Er is geen directe aanleiding geweest voor haar angst en ook de ouders zelf zijn niet bang voor honden. Op onze vraag aan Maartje of ze zelf iets wil vertellen over haar hondenangst, begint ze direct zachtjes te huilen en kan ze niet meer antwoorden. Voor haar ouders en voor ons is het overduidelijk dat nu het moment is om iets aan deze angst te doen. Zeker nu ze daar zelf ook om vraagt en niet meer bij haar beste vriendinnetje durft te spelen omdat deze sinds kort ook een hond heeft.

En dat herkennen wij. We maken zo vaak mee dat (vooral) kinderen zichzelf beperken omdat vriendjes een hond hebben of omdat ze in hun hoofd continu bezig zijn met honden. Ze verzinnen vaak de gekste smoesjes om niet met een hond in aanraking te komen. Zo ook Maartje. Haar beste vriendinnetje komt nu alleen nog maar bij haar spelen en Maartje vindt het prima. Thuis spelen is het allerleukst (= veilig) en Maartje hoeft niet zo nodig naar het bos, strand of speeltuin. Maar Maartje weet ook hoeveel last ze ervan heeft en dat haar vriendinnetje het ook niet leuk vind dat ze nooit meer bij haar komt spelen.

En daar gaat Maartje en Laat Los! binnenkort mee aan de slag. Wij gaan samen met Maartje en haar ouders het kind-hond traject doen om Maartje in ca. 8 weken tijd te leren omgaan met haar angst. In haar tempo en met haar eigen doelen. Net als bij al die andere kinderen die we hebben begeleid. Maartje kan binnenkort weer bij haar beste vriendinnetje spelen. Dat is haar einddoel.

Herkent u iets in dit verhaal? Is uw kind ook angstig voor honden? Neem dan contact met ons op en vraag een gratis online Loslaat gesprek aan. Daar begint het vaak mee. Is dit voor nu nog een stap te ver? Download dan eerst onze tips en informatiebrochure.

Vragen? Stel ze gerust. Wij helpen u en uw kind graag!

Gratis E-books: 'Tips om te leren omgaan met je angst voor honden'

Combi voorkant e-book ouders en kinderen

Rent uw kind hard weg of gilt het bij het zien van een hond? En wilt u graag weten hoe u uw kind hierin kan begeleiden?

Download dan nu ons E-book speciaal voor kinderen ‘Wat nou als je bang bent voor…’, en onze ‘Tips voor Ouders’. Beide ontvangt u tegelijk in één download. Wel zo makkelijk!

Volg ons op Social Media!

Logo Laat Los

Contact:

+31 (0) 641373875 | +31 (0) 655338877
info@laat-los.nl
KvK 68215347 | BTW-id NL001282659B15

Privacy Statement

Contact:

+31 (0) 641373875
+31 (0) 655338877
info@laat-los.nl
KvK 68215347 | BTW-id NL001282659B15

Privacy Statement