Logo Laat Los

Wat wij vertellen als mensen vragen wat wij doen?

Wij zijn Lies en Herman Pestman. Lies is persoonlijke coach en Herman is gedragstherapeut honden. Samen begeleiden wij mensen met een angst voor honden die hun dagelijks functioneren belemmert. En die zich weer vrij willen voelen om overal te kunnen zijn en dat te kunnen doen wat ze graag willen doen. Met of zonder hond in de buurt. 

Waarom wij doen wat wij doen?

Wij gunnen iedereen een vrij leven en vinden het heel jammer wanneer ‘angst voor honden’ mensen weerhoudt om te doen wat ze het liefst willen doen.  Wij hebben makkelijk praten. Wij zijn opgegroeid met honden en voor Herman is het zelfs zijn dagelijks werk.  We weten vanuit onze jarenlange ervaring als coach en gedragstherapeut voor honden wat ‘angst voor honden’ kan doen en hoe het kan belemmeren. De beperkingen die effect hebben op het dagelijks functioneren, het sociale leven, niet even die boswandeling of spontaan naar het strand. Niet even op bezoek bij vrienden omdat zij een hond hebben. Niet lekker buiten sporten. Dit gunnen wij niemand! 

Het geeft ons enorm veel voldoening wanneer wij in een trainingstraject zien dat mensen stap voor stap leren omgaan met hun angst voor honden. Met als resultaat weer een ‘vrij’ leven en weer beter kunnen functioneren. Ook als partner, vriend of vriendin, vader of moeder. 

Gratis E-book: 'Tips om te leren omgaan met je angst voor honden'

Voorkant e-book algemeen

Voel je je onzeker of angstig in de nabijheid van honden? Zet dan nu de eerste stap en download ons gratis E-book vol met tips.

Een eerste stap! Praktische tips over wat je niet en vooral wél moet doen wanneer je een hond tegenkomt. Tips waarmee je vandaag al kunt beginnen en de eerste stap zet naar die wandeling of fietstocht. Download nu ons gratis E-book vol praktische tips en ervaar direct hoe fijn het is weer die boswandeling of fietstocht te kunnen maken.

Missie & Visie

Onze missie is om mensen te leren omgaan met hun angst voor honden. Zodat zij zich weer vrij voelen om overal te kunnen zijn en die activiteiten te doen die ze willen doen. Zonder dat de (mogelijke) aanwezigheid van honden hen daarin belemmert.

Wij zijn ervan overtuigd dat alle mensen die angst hebben voor honden, weer ‘frank en vrij’ kunnen leven. Dit wanneer ze inzicht hebben gekregen in het ontstaan en de ontwikkeling van hun angst, hoe hun eigen gedrag en dat van honden elkaar beïnvloeden en weten wat ze in concrete situaties wel en niet moeten doen.

Ons werk is onze passie en daagt ons elke dag weer uit beter te worden.

Ervaring en opleiding

Lies is als gecertificeerd coach gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van vrouwen met balans-, stress- en persoonlijke effectiviteitsvragen. Met meer dan 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven en als ervaringsdeskundige weet zij waar deze vrouwen tegenaan lopen en hoe zij hen kan helpen weer vrijer en lichter in het leven te staan. Met meer zelfvertrouwen en zonder dat angst of onzekerheid verandering in de weg zitten.

Herman besloot 15 jaar geleden van zijn hobby zijn werk te maken. Na de HBO opleiding tot kynologisch gedragstherapeut te hebben afgerond is hij fulltime met honden en hun baasjes aan het werk. Als gedragstherapeut, trainer en als begeleider van mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en hun buddyhond. Zijn passie komt voort uit de betekenis van honden voor hun omgeving. Wat een hond voor iemand alleen of in een gezin kan betekenen. En hoe een buddyhond voor mensen met PTSS hun leefwereld en zelfstandigheid kan vergroten.

Wij hebben de afgelopen 15 jaar onze krachten gebundeld én onze kennis en ervaring gebruikt om ons te specialiseren in het begeleiden van mensen met een angst voor honden. Hiervoor hebben wij een inmiddels succesvol gebleken methodiek ontwikkeld, waarmee we al veel klanten hebben geholpen.

Herman

Wat ons onderscheidt

Wij hebben heel bewust gekozen om onze ervaring en kennis te bundelen. Het is bijzonder om de angst voor honden aan te pakken vanuit zowel de mens als vanuit het gedrag van de hond. We bepalen samen met jou wat nodig is om de angst aan te pakken. Dit gebeurt altijd op basis van een uitgebreid gesprek. Hierin bespreken wij jouw angst, welke beperkingen je ervaart, wat jouw wensen zijn t.a.v. het eindresultaat en bespreken we wat wij voor jou kunnen betekenen. Dit eerste gesprek bieden wij GRATIS aan.

Wat onderscheidt ons nog meer:

  • Succesvolle methodiek vanuit twee invalshoeken (mens en hond).
  • Elk traject is maatwerk op basis van jouw klachten en wensen.
  • Ervaringsgerichte oefeningen in jouw tempo.
  • Ontspanningsoefeningen die je helpen in de dagelijkse praktijk.
  • Combinatie van online theoriesessies en praktijk.
  • Geen (financiële) verrassingen.
  • Inclusief een nazorg-aanbod.

We zijn realistisch. Niet iedereen kan geholpen worden en niet elk gewenst resultaat is haalbaar. We zijn eerlijk. We bespreken dit zoveel mogelijk vooraf. We schatten de kansen in en bespreken deze met je. Zodat je precies weet waar je aan toe bent. Dat is voor jou fijn, maar ook voor ons!

Wat anderen zeggen over

het 'Laat Los! traject'

Laat-Los-Angst-voor-honden Reviews-1

 "Weer naar de speeltuin"

“Door de vele oefeningen in de praktijk met verschillende honden heeft Frenkie
(9 jaar) zijn angst voor honden overwonnen en durft weer alleen naar de speeltuin te lopen"

-Moeder van Frenkie

Reviews-2

"Weer vertrouwen in honden"

“Na het bijtincident was ik het vertrouwen in honden volledig kwijt en durfde ik niet meer op mijn gevoel te vertrouwen. Door de angsttraining bij Laat Los! is dat weer voor een groot gedeelte terug. Ik durf weer steeds meer op mijn gevoel af te gaan”

-Stephanie

Reviews-5

"Weer naar het buitenland"

“Ik durf eindelijk weer naar het buitenland, omdat ik geleerd heb dat zwerfhonden niet met mij bezig zijn”

-Doortje

Wie zijn wij privé?

Wij zijn Lies en Herman Pestman. Wonen in Millingen aan de Rijn (vlakbij Nijmegen) en hebben een eigen hond. Een Rhodesian Ridgeback, mevrouw Jansen geheten. Daarnaast hebben we vaak nog 1 of 2 honden in huis die worden opgeleid als buddyhonden voor mensen met PTSS. Dit doet Herman vanuit zijn samenwerking met KNGF Geleidehonden. Lies heeft een eigen coachpraktijk aan huis, maar is ook gecertificeerd e-coach en coacht veel online. Onze hobby’s zijn o.a.: wandelen, natuur, met vrienden eten en drinken, theater.

Hebben wij je interesse gewekt? Heb je een vraag of wil je graag met je angst voor honden aan de slag? Maak dan nu direct een afspraak voor een gratis Loslaat gesprek, of neem contact met ons op!

Lies Pestman
Herman Pestman

Volg ons op Social Media!

Logo Laat Los

Contact:

+31 (0) 641373875 | +31 (0) 655338877
info@laat-los.nl
KvK 68215347 | BTW-id NL001282659B15

Privacy Statement

Contact:

+31 (0) 641373875
+31 (0) 655338877
info@laat-los.nl
KvK 68215347 | BTW-id NL001282659B15

Privacy Statement